Onze service

Inloopspreekuur

De apotheek heeft geen vast inloopspreekuur want tijdens openingstijden staat ons team van apotheker(s) en assistenten klaar om uw vragen te beantwoorden. Indien u behoefte heeft aan een uitgebreid gesprek met uw apotheker over bijvoorbeeld uw geneesmiddelgebruik kan dat ook. We kunnen dan samen uw vragen en problemen op een rijtje zetten en zonodig een vrijblijvend advies geven. Het is handig om hiervoor een afspraak te maken.

Bezorgservice

De apotheek beschikt over een bezorgservice indien het voor u niet mogelijk is om naar de apotheek te komen. Neem contact met ons op om bezorging af te stemmen. 

Afhaalautomaat

Bent u niet in de gelegenheid om tijdens openingstijden naar de apotheek te komen? Dan bieden wij het gebruik van de (gratis) afhaalautomaat (Servilocker) aan. Hieruit kunt u 24 uur per dag uw medicatie / bestelling ophalen. Eerste uitgiftes van medicatie en koelkastartikelen plaatsen wij niet in de auomaat. Artikelen die afgerekend moeten worden plaatsen wij uitsluitend in de automaat als wij over een automatische incasso van u beschikken. Om u aan te melden voor de afhaalautomaat vult u dit formulier in.

Privacyruimte

Als u behoefte heeft aan privacy vraag dan gerust naar de voorlichtingsruimte in de apotheek. Samen met de apotheker of assistent(e) kunt u het gesprek voortzetten in onze spreekkamer. De voorlichtingsruimte gebruiken wij bij:

  • een persoonlijk gesprek 
  • uitleg over bepaalde medicijnen 
  • voorlichting over incontinentiematerialen
  • instructie van het gebruik van inhalatiegeneesmiddelen
  • instructie hoe u bloedsuikermeters moet gebruiken
  • het aanmeten van steunkousen
  • etc.  

Medicatiebeoordeling

Bent u 65 jaar of ouder en gebruikt u minimaal 5 geneesmiddelen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een medicatiebeoordeling door de apotheker in samenwerking met uw huisarts. Tijdens het eerste gesprek (in de apotheek of thuis) dat u met de apotheker voert komen o.a. uw geneesmiddelengebruik aan bod, bespreken we uw verwachtingen van de mediatie en eventuele bijwerkingen of innameproblemen die u ervaart. Vervolgens neemt de apotheker in een gesprek met uw huisarts de bevindingen door en beoordelen zij samen of u volgens de actuele richtlijnen behandeld wordt, of u een medicijn mag stoppen of juist een medicijn moet gaan gebruiken om een bijwerking te voorkomen. Tot slot neemt de apotheker contact met u op om u op de hoogte te stellen van het gesprek met de huisarts.

De medicatiebeoordeling declareren wij bij uw zorgverzekeraar maar valt buiten het eigen risico. 

Herhaalservice

Apotheek Skagerrak biedt u de mogelijkheid om deel te nemen aan de automatische herhaalservice. Dit is ideaal wanneer u langere tijd meerdere geneesmiddelen moet gebruiken. U hoeft deze zelf niet meer te bestellen bij de huisarts want dat doen wij voor u en wij versturen een bericht als de medicijnen klaar staan. U kunt zich via dit formulier aanmelden voor deze service.